Vogeldagje

Gisteren na twee weken luierend (uitrustend van Parijs) in de kast mocht de Canon weer eens wat foto's maken. s' Morgens bij de wintervogelcursus en s' middags op weg naar het tuincentrum voor de jaarlijkse kerstboom. Het is een beetje van alles geworden. Vogels tijdens de cursus waren bijna allemaal klein of te snel en te ver weg.

 Uitzicht op de Middelpolder

 Alle eenden waren extreem schuw, hebben vast al de nieuwe natuurwet van Bleker gelezen
 Boven de Smientjes

 Mannetje krakeend, ook al zo schuw

Verstopte wintertaling

 Deze kwam ik tegen op weg naar huis

  
Voor deze mooie ransuilen hebben we in de middag een omweg gemaakt

Nog een van Parijs, Père-Lachaise

Klinkt misschien een beetje luguber, maar een van mn kleine passies is het bezoeken en fotograferen van begraafplaatsen. Al heel lang stond het Père-Lachaise in Parijs op mn verlanglijstje. Het is de begraafplaats waar Jim Morisson, Edith Piaf en vele bekenden liggen begraven. Zelfs onze Karel Appel ligt er.
Om de foto's wat meer pit te geven heb ik ze deze keer bewerkt op mn Ipad met Snapseed van Niksoftware. Een hele leuke en bijna gratis app voor op de Iphone en Ipad.








Vogels van Parijs

Dit keer niet alleen echte vogels, maar ook een impressie van ons weekendje Parijs en de vreemde vogels die je daar struinend door de mooie stad tegenkomt.

  Plaatselijke Bol.com


 Even oud en nieuw bij elkaar

Een filmcamera is zo 2010...........

 Met de meester op stap



     Ach, wie heeft het van wie geleerd




 Deze jongens kwamen ergens ver uit het oosten, gewend om met duiven om te gaan. Even dachten we dat ze erg hardhandig met ze omgingen. Pakten ze op, draaiden ze om. Maar nee, heel vakkundig werden er touwtjes en plastik tussen de pootjes uitgehaald en werden de duiven liefdevol weer in de lucht gelaten. Wat kan je je vergissen.......

 Tweede keer op rij dat we in Parijs een bruidsreportage tegen kwamen, altijd leuke plaatjes.

En dit is de andere kant van Parijs

En nu nog even eruit.........


Zo kan het ook

Als laatste, als afscheid van het heerlijke Parijs, eentje met lange sluitertijd.