Amsterdamse waterleiding duinen

Vandaag met de vogelwerkgroep van de IVN naar de Amsterdamse waterleiding duinen. Het was nog donker op de fiets naar de verzamelplaats. In de auto werd het licht en de mooie zonsopkomst voorspelde een prachtige dag. We begonnen met dikke jassen en handschoenen en eindigden in onze trui op het terras in de zon.


Bij de ingang aan de Zandvoortselaan hoorden we de damherten al. Het was niet het doel maar wel weer leuk meegenomen. Tijdens de 3 uur durende tocht liepen we voortdurend tussen de burlende mannen door. Zullen de inwoners van Zandvoort al protesteren dat ze uit hun slaap gehouden worden????

Geurspoor uitzetten  


Mooi wezen


Moe en gehavend uit de strijd gekomen, ze zijn ook al een maand bezig.

 
En dan voor wat we kwamen, de vogels. Bij tientallen vlogen de kramsvogels over ons heen, maar dan is het moeilijk om de vlugge vogels op de plaat te krijgen. Deze was even de rest kwijt.Een mooie buizerd


En een verre havik,dachten we, bleek vlgs waarneming.nl een blauwe kiekendief te zijn.

 
Naast veel bekenden kwamen ook het goudhaantje en de koperwiek even langs. 
De vogellijst was weer aardig vol.3 opmerkingen:

 1. Hallo Diana, Was het de eerste keer in de AWD voor jou? Leuk om dan al die damherten van zo dichtbij te zien he? De kramsvogel komt nu ook veel voor nabij de nieuwkoopse plassen. Weet niet of je ze daar beter kan fotograferen hoor.
  Leuke serie heb je gemaakt.
  Groetjes Odette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dag in de AWD, ik was er gisteren ook en heb ook veel kramsvogels gezien. Wij hadden het geluk dat de groep even wat bessen kwam eten in een boom vlakbij onze lunchplek, ik kon ze dus aardig fotograferen, ook een koperwiek gezien.
  Leuk die wintergasten die arriveren.
  JA en dan de herten, dat blijft mooi.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Diana,
  Je hebt toch nog prachtige foto's overgehouden van de wandeling.
  De eerste foto is heel apart en verder staat het hert er mooi op en de buizerd ook.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen