De Groene Jonker

Vandaag een bezoek gebracht aan het nieuwe natuurgebied de Groene Jonker vlak bij Noorden tegen de Nieuwkoopse plassen aan. Pas drie jaar geleden zijn de weilanden omgetoverd tot een natuurgebied, maar de vogels hebben het gevonden, en hoe. Duizenden watervogels bevolken het gebied en het is er een lawaai van jewelste.Het was vandaag heerlijk weer, jas kon al na 100 meter uit. Een cadeautje na steeds mooi weer op de werkdagen en donker weer in het weekend. Natuurmonumenten heeft een leuk pad dwars door het moeras aangelegd, af en toe een bankje en steeds mooie uitzichten over het water. We kwamen van alles tegen van vechtende zwanen tot kleine zingende rietgorsjes.

  

Heel in de verte nog een Tureluur, wel even zoeken....


En op de terugweg werden we gevolgd door onze eerste vlinder, de kleine vos.


Het was een heerlijke wandeling, op de terugweg even langs het mooie centrum van Natuurmonumenten in Nieuwkoop gereden. Het ziet er schitterend uit, leuke tentoonstelling en het terras ervoor lonkte in het zonnetje

2 opmerkingen:

 1. het is daar inderdaad heel mooi, je hebt er leuke vogels op de foto weten te zetten. Ben er ook nog pas geweest, echt genieten daar.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Diana,
  Wat leuk dat je m'n blog hebt gevonden via je vader. Ik zie dat je ook op zoom actief bent. Ik heb daar ook heel wat foto's geplaatst, maar de laatste tijd bijna niet meer. Tijdgebrek om alles bij te houden. Op zoom heet ik mech, en jij?
  Leuke foto's van de Groene Jonker. Ik kom er ook regelmatig.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen