Oud en Nieuw in Limburg


Het oud en nieuw weekend hebben we in Limburg doorgebracht. Het weekend ervoor werd Limburg  geteisterd door een sneeuwstorm en later bleek dat het weekend erna Limburg omgetoverd was tot een groot overstroomd meer. Tijdens ons weekend was Limburg heel erg klein, het was er wit en zo mistig dat we pas op de dag van ons vertrek zagen dat er aan de overkant van het hotel ook nog huizen stonden. In de dalen was er meer zicht, maar zo gauw je een helling op reed zag je geen hand voor ogen.
Op weg naar Limburg de via marktplaats gekochte nieuwe telelens opgehaald. Die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden, ondanks de omstandigheden. Gelukkig werd het de laatste dag iets lichter en een bezoek aan een wildpark net over de grens was een dankbaar onderwerp.
Een heel roedel wolven scharrelden tussen de bomen, ze leken wat te stoeien, maar dat bleek een voorbode voor een gezamenlijke aanhef van een langzaam opkomend gehuil. We hadden beiden dik kippenvel op onze armen. Het ging van een heel zacht geluid langzaam over in een oorverdovend gehuil. Wat was dat een mooie belevenis.3 opmerkingen:

 1. Hoi Diana,
  De foto's van de lynx en de wolf zijn erg mooi. Welk natuurpark ben je geweest? Ik ken alleen het beierse woud, maar dat is zo'n eind weg.
  Leuk verslag heb je gemaakt.
  Groetjes Odette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Odette,bedankt voor je reactie. Ze noemen het wildpark, maar het is eigenlijk een grote dierentuin met inheems wild.De dieren hebben wel veel ruimte, maar zelf sta je achter de hekken.
  Het was bij Gangelt, net over de grens bij Schinveld. Leuk voor als je in de buurt bent. In oktober zijn we in Kerkrade in het Gaiapark geweest, ook een aanrader. Dus als je een weekendje Limburg wilt doen is er genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig dat wildpark, daar kun je mooie foto's maken. Ik wou ook naar de naam en locatie vragen, Odette was me voor. Ik ga het noteren, In maart gaan we naar zuid Limburg, dus wie weet gaan we dan daar ook even kijken.

  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen