Grijs, grijs, grijs

Wat een weekend hebben we achter de rug, alleen zaterdagochtend was het even een paar uur droog.
Net tijdens deze uurtjes hadden we de eerste buiten bijeenkomst van de werkgroep natuurfotografie van de IVN in Amstelveen.
Het onderwerp was scherpte diepte. Dinsdagavond  hadden we al wat theorie opgehaald en wat proefjes met liniaals en knikkers gedaan. 


Wat begon als een proefje scherpte-diepte (ik vindt eigenlijk de Engelse term "Depth of Field"  veel mooier klinken, heeft iets romantisch, doet denken aan de boeken van Dickens) ontaarde in beweging door lange sluitertijden.
Achteraf jammer van de formica tafel, maar ik ga het in het volgende verregende weekend een keer overdoen met een mooie zwarte ondergrond.

Zaterdag dus om 10.00 verzameld bij de ingang van het JP Thijssepark. Iedereen in regen bestendige kleding, maar het bleef buiten een paar spettertjes om droog. Het was alleen grauw en nat en de enige bloemen die hun neus boven de aarde durften te steken waren de lenteklokjes. Het blijft dus ook bij deze enige foto. De rest was eigenlijk niet blog waardig.



Vooruitzichten voor komend weekend zijn (tot nu toe) goed, we duimen voor mooi weer en een lieve man die zaterdagmiddag met me de natuur in wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten