Zoomdag Utrecht 19-2-2010

Een was een drukke foto maand deze koude februari, dit weekend  met een grote groep Zoomers (Zoom.nl) afgesproken in Utrecht. 16 aanmeldingen en iedereen was er. Om 12.00 alle neuzen richting centrum en op pad. Onderhand heb ik al door dat een meeting 75 % gezelligheid en 25 % fotograferen wordt.
Het is koud, maar heel langzaam komt er een waterig zonnetje door, dat scheelt weer met de sluitertijden.

Het begint al leuk op het station, wij waren niet de enige die de Burger King als verzamelpunt gebruikten, vlak voor ons neus verzamelde zich een bont gezelschap jeugd.


Groep fotografen op weg naar het ultieme plaatje van de dag, het lijkt een grote groep, 12 mannen en 4 vrouwen, maar geregeld waren we weer een deel kwijt en vonden we weer delen terug.
Straat muzikanten horen erbij, bleken later een setje te zijn.

 
Somen Debnath, al 7 jaar aan het fietsen en nog tot 2020 onderweg voor het goede doel.

Na twee uur kou en iedereen weer gevonden te hebben waren we aan koffie toe. In het café was ook de crew van een fotoshoot aan het opwarmen, spontaan werden we uitgenodigd om mee te doen, dit was zo een cadeautje waar je af en toe tegen aan loopt.


Het was koud, windchill -10 of zo. Wij stonden al te kleumen met onze jassen en dassen aan en om.

 
Ze liet echter niets merken en was net zo enthousiast tegen ons als tegen haar eigen fotograaf.

Ze werd weer liefdevol door de ontwerpster van de jurk aangekleed. Alle dank aan Armando, Elise en Mariana.

Langzaam werd het licht minder en de wind kouder, na nog een paar experimentjes werd het tijd om de gezellige warmte weer op te zoeken.


 Verhalen over technieken, objectieven en de laatste snufjes werden afgewisseld met sterke verhalen over vorige zoom meetings. Het was een geslaagde dag met een leuke groep mensen. Langzaam werd de groep kleiner en volgens horen zeggen was het tegen de ochtend dat de laatste Zoomer weer in z'n bedje lag.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Diana, Leuk dat je een fijne dag hebt gehad met medezoomers. de laatste 2 foto's van je blog vind ik erg grappig. Je was aan het experimenteren. Zeker in of uitzoemen tijdens het afdrukken?
  geeft een leuk effekt.
  groetjes Odette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om zoiets af te spreken met een groepje zoomers. De experimentjes vind ik erg leuk om te zien. Jammer van het saaie weer, dat maakt foto's toch wat minder sprankelend. De foto's van het model vind ik erg goed gelukt.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen